Valeris agerade rådgivare i försäljningen av Scanjet till Alfa Laval

Valeris har agerat rådgivare till Scanjets ägare i försäljningen av Scanjet till Alfa Laval. Scanjet är global marknadsledare inom tankspolningsmaskiner för den marina industrin. Bolagets ITAMA-koncept (Intelligent Tank Management) är unikt där kunderna erbjuds en bred produktportfölj för tankhantering. Scanjet grundades 1994 och har en stor installerad bas med en stark ställning på eftermarknad. Bolaget omsätter idag ca 300 Mkr med god lönsamhet.

Valeris har genomfört en global process där både industriella aktörer och PE-bolag, från Asien till USA, visat stort intresse. Valet föll till slut på Alfa Laval, som med sin produktportfölj och globala marknadsposition kommer kunna utveckla Scanjets erbjudande ytterligare.

”Valeris har varit instrumentala i att driva denna globala process i mål. Vi har haft en nära relation under många år där Valeris stöttat ägarna strategiskt och byggt stort aktieägarvärde för oss. Vi är trygga i att lämna över Scanjet och vår personal till Alfa Laval och önskar all lycka till i framtiden.”

- Magnus Wallin, Koncernchef och ägare Scanjet.

”Vi har arbetat nära Scanjets ägare i flera år och stöttat med Valeris tre olika erbjudanden, Strategi & Affärsutveckling, Förvärvsuppdrag och Säljuppdrag. Samarbetet inleddes med en Strategisk affärsplan och har även innehållit förvärv och samarbeten i Europa och Asien. Vi har även stöttat vid försäljning av icke-strategiska tillgångar. Vi är glada över det stora intresset för Scanjet och vi tror att bolaget kommer att utvecklas ytterligare tillsammans med Alfa Laval.”

- Johan Simonsson, Partner på Valeris.

”Bolagets och vårt strategiska och strukturella arbete har skapat en fokuserad, stark och lönsam koncern. Detta har möjliggjort det stora globala intresset från strategiska köpare. Vi är stolta och glada över att ha medverkat till att skapa värde för ägarna på detta sätt.”

- Håkan Berntsson, Partner på Valeris.

För ytterligare information kontakta:

Håkan Berntsson, Founding Partner                         Johan Simonsson, Founding Partner,
Valeris Advisory AB                                                     Valeris Advisory AB
Telefon: +46 707 59 77 00                                         Telefon: +46 706 26 72 38
E-post: hakan.berntsson@valeris.se                      E-post: johan.simonsson@valeris.se