Valeris agerade rådgivare i försäljningen av Piktiv till Generate Group

Valeris har under 2023 agerat rådgivare till Piktivs ägare i försäljningen av Piktiv till Generate Group (Generate). En transaktion som nu är publik. Generate investerar i IT-konsultbolag med hög kvalitet och potential och är backat av Aspira Partners. Piktiv är ett IT-konsultbolag med tre affärsområden: Software Development, Game Development och Growth Services. Bolaget har kontor i Skövde och Örebro och en högintressant kundbas, bl a utifrån sin position som leverantör till Skövdes kluster av innovativa spelbolag. Piktiv omsatte ca 64 Mkr under 2023 med god lönsamhet. Piktivs grundare och huvudägare Jonas Bjering tillträdde också som styrelseledamot i Generate.

 

”Efter att ha drivit Piktiv i 13 år ser vi möjligheterna att i ett nytt sammanhang och plattform ta nästa steg i utvecklingen. Vi ägare kommer fortsatt att vara aktiva i Piktiv och ser fram emot den fortsatta resan tillsammans med Generate”.

- Jonas Bjering, grundare och ägare Piktiv.

”I en omvärld präglad av stor osäkerhet och förändring är vi glada över att ha drivit denna affär i mål. Affären är bra för bolag och ägare och vi ser fram emot att följa Generates framtida utveckling, tillsammans med Piktiv.”

- Håkan Berntsson, Partner på Valeris.

 

För ytterligare information kontakta:


Håkan Berntsson, Founding Partner                         Johan Simonsson, Founding Partner,
Valeris Advisory AB                                                      Valeris Advisory AB
Telefon: +46 707 59 77 00                                           Telefon: +46 706 26 72 38
E-post: hakan.berntsson@valeris.se                       E-post: johan.simonsson@valeris.se