Valeris agerade rådgivare i försäljningen av Olympen till Thoréngruppen

Valeris har agerat rådgivare till Förskolan Olympens ägare Roland Johansson i försäljningen av Olympen till Thoréngruppen, ett av Sveriges största privatägda utbildningsföretag. Olympen driver tre förskoleenheter och en grundskoleenhet i Stockholms kommun, med möjlighet att starta ytterligare tre enheter inom kort. Olympen grundades 1994 och var en av pionjärerna inom fristående skolverksamhet och omsätter idag ca 60 Mkr med god lönsamhet.

I en bred process där flera aktörer visade stort intresse föll valet till slut på Thoréngruppen, som med sin breda plattform har god möjlighet att utveckla Olympens verksamhet vidare.

”Då vi drivit Olympen inom familjen i nästan 28 år så känns det mycket bra att kunna lämna vidare till en ny ägare som delar många av de värderingar vi byggt upp och vi önskar Thoréngruppen all lycka till i framtiden.”

- Roland Johansson, VD och ägare Olympen.

”I en omvärld präglad av utmaningar, bl a inom skolsektorn, är vi glada över det stora intresset för Olympen vilket möjliggjorde en bra lösning för bolag och ägare. Vi ser fram emot att följa Thoréngruppens framtida utveckling med Olympen.”

- Håkan Berntsson, Partner på Valeris.

 

För ytterligare information kontakta:


Håkan Berntsson, Founding Partner                        Johan Simonsson, Founding Partner,
Valeris Advisory AB                                                     Valeris Advisory AB
Telefon: +46 707 59 77 00                                          Telefon: +46 706 26 72 38
E-post: hakan.berntsson@valeris.se                       E-post: johan.simonsson@valeris.se