Valeris agerade rådgivare i försäljningen av Skogsglögg till Spendrups

Valeris Advisory har agerat rådgivare till ägaren av Skogsglögg AB i försäljningen till Spendrups Bryggeriaktiebolag. Skogsglögg är ett av Sveriges största glöggvarumärken och är helt baserat på bär från Bergslagen. Varumärket grundades 2001 och har tack vare sin kvalitét utvecklats till att bli ett av Sveriges ledande glöggmärken, med stark marknadsposition och en rad av utmärkelser och testvinster. Verksamheten har bedrivits med mycket god lönsamhet och det finns flera möjligheter för den nya ägaren att utveckla varumärket i framtiden. Spendrups tar med detta förvärv ett kliv in i ett för dom nytt segment.

Inom Valeris finns 20 års erfarenhet av vin- och spritbranschen med erfarenhet från ett tjugotal länder inom såväl säljuppdrag, köpmandat som strategi- och affärsutveckling.

”Varumärket, med den kvalitét och renommé som vi byggt upp, får möjlighet att fortsätta utvecklas i ett större sammanhang. Spendrups känns som helt rätt ägare och jag ser fram emot att följa den fortsatta utvecklingen för Skogsglögg.”

- Per Fritzell, grundare av Skogsglögg.

”Med vår bakgrund inom branschen så var det väldigt roligt att kunna bidra till att hjälpa Skogsglögg in i ett nytt sammanhang och ge varumärket en ny och större plattform att växa vidare utifrån. Vi ser fram emot att följa Spendrups framtida utveckling inom glöggsegmentet, tillsammans med Skogsglögg.”

- Johan Simonsson, Partner på Valeris.

För ytterligare information kontakta:


Håkan Berntsson, Founding Partner                       Johan Simonsson, Founding Partner,
Valeris Advisory AB                                                     Valeris Advisory AB
Telefon: +46 707 59 77 00                                         Telefon: +46 706 26 72 38
E-post: hakan.berntsson@valeris.se                      E-post: johan.simonsson@valeris.se