Valeris agerade rådgivare i försäljningen av Bolero till NetNordic

Valeris Advisory har agerat rådgivare till Bolero ABs ägare Erland Fristedt i försäljningen till NetNordic, ett norskt IT-bolag majoritetsägt av Norvestor. Bolero har genom långsiktigt arbete med gediget kvalitetstänk etablerat sig som en dominerande aktör av IT-konsulttjänster inom infrastruktur och säkerhet i Stockholmsområdet, med mycket starka kundrelationer. Bolero grundades 1989 men fick sin nuvarande inriktning när Erland började på bolaget 1999. Bolero har sedan dess arbetat målmedvetet och byggt upp sin position inom drift av affärskritisk infrastruktur, kombinerat med hög kompetens inom applikationer och verktyg för AI och säkerhet. Bolero omsätter ca 270 Mkr med god lönsamhet.

”Företaget, med den kompetens och erfarenhet som vi har byggt upp, får möjlighet att fortsätta utvecklas i ett större nordiskt sammanhang. Jag ser fram emot den fortsatta utvecklingen tillsammans med NetNordic i en internationell plattform, både för företagets och egen del.”

- Erland Fristedt, VD och ägare Bolero.

”I en omvärld präglad av stor förändring och osäkerhet är vi glada över att ha medverkat till en bra lösning med en väldigt spännande framtid. Vi ser fram emot att följa NetNordics framtida utveckling i Norden, tillsammans med Bolero.”

- Håkan Berntsson, Partner på Valeris.

För ytterligare information kontakta:


Håkan Berntsson, Founding Partner                          Johan Simonsson, Founding Partner
Valeris Advisory AB                                                       Valeris Advisory AB
Telefon: +46 707 59 77 00                                           Telefon: +46 706 26 72 38
E-post: hakan.berntsson@valeris.se                        E-post: johan.simonsson@valeris.se